BreadPudding

Altijd handig, als je een oud brood hebt, of ongebakken pistoletjes. BreadPudding, eigenlijk een Engels nagerecht voor de feestdagen, maar kan altijd gegeten worden, een soort ‘uit-de-oven-wentelteef-in-het-groot-maar-dan-anders’…

Wat heb je nodig:

  • ovenschaal
  • oud brood of, zoals ik gebruik in dit recept: ongebakken (spelt) pistoletjes
  • vanillevla (mag je kant-en-klaar kopen, of zelf maken)
  • rozijntjes en/of cranberries naar smaak hoeveelheid (ik hou van veel)
  • handje witte chocolade drops, ook erg lekker zijn de grotere pastilles van droste
  • kaneel (naar smaak, moet wel ‘kanelig worden)
  • room (wil je minder ‘zwaar’ neem dan halfvolle room) 50 ml
  • kop (riet) suiker (met rietsuiker krijg je meer de caramelsmaak)

Werkwijze:

apple-bread-pudding-0014

  • oven voorverwarmen op 200 graden
  • ovenschaal invetten en brood in stukken gebrokkeld erin doen
  • rozijnen/ cranberries erin doen, samen met de chocolade drops of pastilles, kaneel strooien, rietsuiker erover.
  • room en 0,5 l vanillevla (voor een grote ovenschaal, pas anders hoeveelheid aan)  door elkaar doen en gieten over het broodmengsel totdat brood vermengd is.
  • schaal in oven zetten ong 30 minuten totdat bovenkant mooi gekleurd wordt.
  • evt na-garen onder alufolie op 150 graden voor 10 minuten

heerlijk met een bolletje ijs of clotted cream!

bread-pudding-with-sauce-recipe.jpg

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s