slapen…leren…spelen

Je kind heeft een druk leven! Met een fijne kinderkamer voelt je kind zich helemaal thuis en kan voldoende stimulans vinden om een rijke fantasie op te bouwen in spel en zo een basis krijgen voor het leven..

Dat een kinderkamer onderhevig is aan mode, is misschien wel zo, maar kijk naar het kind zelf: wat vind hij of zij leuk, wat is spannend genoeg en hoe kunt u dit bereiken? Hou rekening met bepaalde aspecten in de ontwikkeling van het kind: u kunt natuurlijk een kamer inrichten zodat het past bij de rest van uw huis en interieur, maar of het kind dat dan zo leuk vind, is de vraag, immers, in de rest van het huis is alles al ‘van u’ terwijl het juist zo belangrijk is om een plek te maken voor het kind, waar het de eigen identiteit volledig kan ontwikkelen. story

Welk meisje wil nu niet zo’n prachtige kamer? Door verschillende stoffenprints te gebruiken en te verwerken tot accessoires zoals kussens (gemaakt van restjes die over zijn van bijvoorbeeld de gordijnen..), bijpassende sprei, of speelse gordijnen die uit 2 soorten stof bestaan, maakt u een niet alledaagse kamer, die beslist uitnodigt tot uren romantisch speelplezier en theekransjes met poppen en vriendinnetjes. Hou de muren rustig in een neutrale tint zonder druk behang of dergelijke en de kamer kan rustig meegroeien door op een latere leeftijd de accessoires in een andere kleur of stijl toe te passen. De patchwork streepkussens op dit bed, zijn trouwens gemaakt van 1 stof: deze heeft van zichzelf al de verschillende banen en patroontjes.

bigworldEen stoere jongenskamer is snel gemaakt: wat te denken van deze kamer met elementen voor verre wereldreizen? De stof van de blinds is bedrukt met een complete landkaart met verborgen eilandjes en spannende zeebewoners en kan mooi gecombineerd worden met de stof die gebruikt is voor de sprei op het bed met getekende haaien en vissen. Doe er een stoere ruit of streep bij in blauw en rood, en het spel kan beginnen naar verre oorden over woelige wateren. Ik weet zeker dat er veel jongens zijn, die hier graag knutselen aan hun zelfgebouwde piratenschip! Een dagje op zoek tijdens rommelmarkten, kan al een heuse (schat)kist opleveren, waar later alles in opgeborgen kan worden voor het slapen gaan..

teddybear

Altijd lief: een babykamer inrichten lijkt zo eenvoudig, je kiest mooie tinten bij elkaar, wat lieve patroontjes, zachte materialen en klaar. Maar toch zijn er een paar ‘regels’ : een baby heeft nog niet de mogelijkheid om ver te kijken, het zicht is beperkt tot maximaal 1 meter (daarom hangen we over de wieg heen en abbe-dabben wat af naar de baby)  en zal vooral gericht zijn op lichte en fellere kleurtjes. Maar ook weer niet TE fel: dan over-stimuleer je terwijl de babykamer een oase van rust moet zijn. De baby wordt tijdens de periode dat hij of zij wakker is, al voldoende gestimuleerd doordat alle indrukken nieuw zijn en zich nog moeten ‘inprinten’ in het geheugen. Kies voor lieve kleurtjes (nee, roze en blauw hoeft echt niet standaard voor een meisje of jongetje. Kies ook eens zacht groen of zacht paars) en gebruik prints op stoffen waar een verhaaltje bij verteld kan worden. Het zal de baby gerust stellen als u ermee door de kamer loopt en zachtjes de avonturen van de beertjes op de gordijnen fluistert of in een heerlijke stoel met zachte kussens zit. Gordijnen te licht? Niet als u ze voert met een verduisterende stof (leverbaar in heel veel kleuren zodat het past bij iedere gordijnstof)  en over de vensterbank heen laat vallen. Veel van onze baby- en kinderkamerstoffen zijn hypoallergeen: er komen geen schadelijke stoffen  vrij van gebruikte materialen of inkten. Vraag hier gerust naar!

Betrek het kind (dit kan al vanaf kleuter!) bij het samenstellen van hun kamer, maak samen een moodboard op een groot vel karton met kleuren en materialen, knip en plak uit tijdschriften en zelfs stripbladen, het kan verrassende resultaten opleveren en het zal het kind zeker stimuleren om hun ‘eigen ontworpen’ kamer voor slapen, leren en spelen te gebruiken!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s